Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
24/03/2022
Δήλωση προέδρου ΟΕΦΕ Γ.Βαφειαδάκη για την 25η Μαρτίου

                                                

Σαν σήμερα, οι Έλληνες έβαλαν τα θεμέλια του αγώνα για την απελευθέρωση. Με όραμα μια ανεξάρτητη πατρίδα χωρίς τον ζυγό της τυραννίας, με ελευθερία και ισότητα.

Ο Ελληνισμός, σε όλη τη γη, είναι περήφανος για την ιστορία του και τιμά σήμερα τους ήρωες του. Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τους αγώνες μας τους κερδίσαμε ενωμένοι.

Η Ελλάδα έχει πετύχει πολλά στην ιστορική της πορεία και μπορεί να κοιτά το αύριο με αισιοδοξία για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ειρήνη, διδασκόμενη από  τα λάθη του χθες. Χωρίς  διχασμούς  που έχουμε πληρώσει ακριβά, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, τις μεγάλες και συνεχείς κρίσεις.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά. Ενωμένοι και δυνατοί απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να στοχεύουμε ψηλά.

Αυτή την ώρα, εμείς ως Έλληνες που έχουμε δώσει τόσους αγώνες για την ανεξαρτησία μας πρέπει  να εκφράσουμε καθαρά και χωρίς αστερίσκους την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο από την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας λαό της Ουκρανίας. Ήμασταν πάντα και θα είμαστε με τον σεβασμό της ανεξαρτησίας κάθε χώρας, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, τη Δημοκρατία.