Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
21/05/2024
Δελτίο Tύπου

 

 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, των μαθητών και των γονέων αυτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 11:00πμ, το Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

 

Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο Δρ Κωνσταντίνος Κότιος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ.Ιώαννης Χατζηθεοδοσίου. Ο κ.Χατζηθεοδοσίου όπως άλλωστε ανέφερε και στην εισηγητική του ομιλία, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά και τον χώρο των φροντιστηρίων.

 

Στο διαδραστικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για όλες τις νέες αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας και τις επιστήμες, ώστε οι μαθητές να επιλέξουν με σωστό τρόπο τις σπουδές τους.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει το σύστημα του Λυκείου αλλά και γενικότερα αναλύθηκαν οι ευκαιρίες για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, οι μαθητές και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν νέους τρόπους επικοινωνίας αλλά και αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και μελέτης.

 

Στο διαδραστικό σεμινάριο αναλύθηκαν συγκεκριμένα τα εξής:

  • Η αγοράς εργασίας και τα νέα δεδομένα στα επαγγέλματα με την ταχύτατη εξέλιξη της    Τεχνολογίας.
  • Εξειδικεύσεις και Επαγγέλματα της νέας εποχής (συνδυασμένα με σχολές του Μηχανογραφικού).
  • Πώς επιλέγω σπουδές με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητες μου;
  • Το νέο Λύκειο, οι εναλλακτικές επιλογές και τα Πεδία.
  • Μπορώ να έχω και social media και να περάσω στις Πανελλήνιες;
  • Κινητό και μελέτη: Μια σχέση που θέλει “άλλον” τρόπο.
  • Με ποιον τρόπο μαθαίνω καλύτερα και γρηγορότερα;
  • Μπορεί ο γονιός να μας βοηθήσει να βάλουμε σε πρόγραμμα τη ζωή μας;